Nazovite nas: +385 (0)1 4822132

Radnička cesta 34a, Zagreb

Pon - pet: 08:00 - 16:00

Top

Djeca vole kretanje

Čak i kada sjede. Upravo je to razlog zašto dobra visoka dječja stolica mora podupirati i slobodu kretanja – kako prilikom sjedenja za stolom, tako i prilikom penjanja u stolicu i silaženja s nje.

Nomi je osmišljen u želji da se napravi najbolja svjetska visoka dječja stolica, koja zadovoljava i formu i funkciju. Nomi se lako namješta bez upotrebe alata i raste zajedno sa rastućim potrebama vašeg djeteta za zajedničkim stolom. Meke i blage konture izgledaju vrlo lijepo i pozivaju dijete na aktivnost i kretanje u različitim položajima sjedenja.

Nomi Baby pruša vašoj novorođenoj bebi sigurno utočište od prvog dana. Podešavanje nagiba od vodoravnog do uspravnijeg položaja vrlo je jednostavno i lako.

Nomi – Visoka dječja stolica nove generacije

Nomi visoka dječja stolica osnova je Nomi koncepta (pogledajte sliku ispod). Ova stolica namijenjena je za djecu od otprilike 2 godine pa sve do tinejdžerske dobi. Lako možete nadograđivati vašu Nomi visoku dječju stolicu s dostupnim dodacima i pružiti svom djetetu potrebnu potporu kroz sve faze njegova odrastanja – počevši od trenutka rođenja vaše bebe.

Nomi Baby savršeno je gnjezdašce za novorođenu bebu do otprilike 6 mjeseci starosti. Pričvršćen je direktno na drvenu bazu i lako ga je zamijeniti sa sjedištem u trenutku kada vaše dijete počne samostalno sjediti.

Nomi Mini je ogradica za djecu starosti između 6 i 24 mjeseca. Lako se pričvršćuje na sjedište Nomi visoke stolice i jednako se lako skida kada više nema potrebe za njegovim korištenjem, odnosno kada djetetu više nije potrebna dodatna potpora i može se samo penjati u stolicu i silaziti iz nje.

NOMI KONCEPT:

NOMI BAZA- KRALJEžNICA VAŠE STOLICE

Drvena baza osigurava čvrstoću, fleksibilnost i dugotrajnost visoke dječje stolice. Jedinstveni oblik osigurava da su visina i dubina sjedišta uvijek savršeno podešeni.

Noga stolice izrađena je od punog drveta i svaka je jedinstvena po svom karakteru i izgledu. Budući da se noge međusobno razlikuju ovisno o starosti drveta od kojeg su izrađene, kao i mjesta gdje je raslo, svakako treba znati da će se vidjeti i određene razlike među njima.

Standardna noga uljeno bijela
hrast/bukva

Standardna noga crna
hrast/bukva

Premium uljena
hrast/hrast

Premium uljena
orah/orah

Noga je dostupna u različitim bojama i od različitih vrsta drveta. Razlika je isključivo vizualna: trajnost i performanse su potpuno iste u svim opcijama.

Standardna noga: Jezgra od bukovog furnira obloženog hrastovim furnirom. Obrađeno bijelim uljem ili crnim lakom.

Premium stabljika: Hrastov furnir obrađen uljem. Ili furnir oraha obrađen uljem.

Slika sa prijevodima

NOMI – ŠTO DOBIVATE

Nomi će dugo biti dio vašeg doma pa izaberite kombinaciju koja najbolje odgovara vašem stilu. Kombinirajte boju drveta s bojom plasteike i stvorite svoju omiljenu Nomi kombinaciju.

ODABERITE NOMI >>

Nomi Baby – u središtu pažnje

Nomi Baby je osmišljen kako bi vašoj bebi pružio mekano i udobno mjesto u samom središtu vaše obitelji. Visina je idealna za vaše male razgovore, gugutanja, igru , hranjenje i dobru “oči u oči” komunikaciju.

Nomi Baby je lako premjestiti iz jednog kutka stana u drugi i pružiti vam svu potrebnu pomoć gdje god vam zatreba – laka promjena iz okomitog u vodoravni položaj, pruža potporu promjenjivim potrebama vaše bebe. Lagano ljuljanje zabavlja bebu, a pri tome je glavica potpuno podržana. Nomi Baby u kombinaciji sa Nomi Baby madracem pružaju vašoj bebi najudobnije gnjezdašce.

Kada vaše dijete malo ojača, možete početi koristiti i uspravnije položaje. U takvim položajima će kontakt očima biti još bolji – a ako vaš mališan odluči malo odrijemati, Nomi Baby se vrlo lako vraća u vodoravan položaj. Svakako imajte na umu da je nekoliko kraćih perioda provedenih u Nomi Baby, bolji izbor nego jednom u danu na duže vrijeme.

NOMI BABY- ŠTO DOBIVATE

Nomi Baby dolazi u paketu s reverzibilnim Oeko-tex® madracem i pojasevima koji se mogu prati. Odaberite između tri jastuka s različitim bojama na svakoj strani. Sigurnosni pojas ima učvršćivanje u 5 točaka, a može se koristiti i kao pojas s učvršćivanjem u 3 točke.

ODABERITE NOMI BABY >> 

Nomi Baby Madrac

Tamno sivi

Svijetlo rozi

Kliknite na sliku kako bite dobili uvećani prikaz

Svijetlo plavi

Mini ogradica – sigurna potpora

Kada vaše dijete može samostalno sjediti, vrijeme je da na Nomi visoku dječju stolicu postavite Nomi Mini ogradicu.

Nomi Mini je poput sigurne ruke oko vašeg djeteta u vrijeme kada uči sjediti bez pomoći za stolom. Nomi Mini udovoljava novim i strožim sigurnosnim standardima, a istovremeno pruža udobnu potporu vašem djetetu – i još uvijek dopušta slobodno kretanje.

Nomi Mini se lako pričvršćuje. Jednostavno klikne, najprije ispod sjedala, a zatim na naslonu sjedala. Otvori za noge dizajnirani su za maksimalnu sigurnost, u skladu s novim EN sigurnosnim standardima. Zaobljene konture stvaraju udobnu visoku stolicu s neograničenim kretanjem – i vaše će dijete bez sumnje biti zauzeto istraživanjem, degustacijom i gestikulacijom za obiteljskim stolom.

Mali kotači na stražnjim nogama stolice jedinstvena su sigurnosna značajka koja smanjuje rizik od nagibanja, u slučaju da vaše dijete odguruje nogama od stola. Imajte na umu da je djeci uvijek potreban nadzor odraslih osoba.

Kada je vaše dijete spremno popeti se gore-dolje sa stolice bez pomoći, vrijeme je da uklonite Nomi Mini.

NOMI MINI -ŠTO DOBIVATE

Nomi Mini je dostupan u 7 boja i isporučuje se kao dodatak Nomi visokoj stolici.

Materijal se može reciklirati (polipropilen) i ne sadržava štetne sastojke.

ODABERITE NOMI MINI >>

Sigurnosni pojasevi za visoku stolicu

Evomove Sigurnosni pojasevi za visoku stolicu

Sigurnosni pojasevi, zajedno s Nomi Mini ogradicom, lako se pričvršćuju na Nomi visoku stolicu, bez upotrebe alata. Nomi visoka stolica u kombinaciji sa Nomi Mini i sigurnosnim pojasevima testirana je i odobrena po najnovijim EN sigurnosnim standardima. Ako bi se dijete i uspjelo izvući iz Nomi Mini ogradice, sigurnosni pojasevi će ga zadržati unutar nje. Nikada ne ostavljajte dijete u Nomi visokoj stolici bez nadzora odraslih.

Evomove pladanj – ŠTO DOBIVATE

Evomove Pladaj je dostupan u crnoj, bijeloj, smeđoj, sivoj i tamno narančastoj boji i kupuje se kao dodatak uz Nomi visoku stolicu.

Nomi visoka stolica namijenjena je za korištenje pri stolu za objedovanje, omogučavajući vašem djetetu da bude blizu svoje obitelji. Iako, pladanj koji se postavlja na stolicu, može biti vrlo vrijedan i praktičan dodatak.

Pladanj se lako postavlja na Nomi Mini ogradicu. Maksimalno opterećenje na pladanj iznosi 5 kg i moguće ga je oprati u perilici posuđa.

Materijal se može reciklirati (polipropilen) i ne sadržava štetna sastojke.

ODABERITE EVOMOVE PLADANJ >>

Jastučići – dvostrana udobnost

Svoju Nomi visoku dječju stolicu možete nadopuniti sa udobnim Oeko-tex® jastučićem. (ID 1876 -272 DTI) Odaberite reverzibilne i perive jastučiće različitih boja na svakoj strani.

ODABERITE NOMI JASTUČIĆE>>

Tamno sivi

Svijetlo rozi

Kliknite na sliku kako bite dobili uvećani prikaz

Svijetlo plavi

Visoka dječja stolica- sve u jednom

Nomi- od rođenja do tinejdžerke dobi

 • Uz dodatke, Nomi visoka dječja stolica postaje stolica za cijeli život
 • Nomi Baby pruža vašem djetetu mogućnost da od samog početka sudjeluje u zajedničkim obiteljskim trenucima. Podešavanje nagiba je lako i bez upotrebe dodatnih alata.
 • Nomi Mini ogradica pruža vašem djetetu sigurnost prilikom sjedenja u Nomi visokoj dječjoj stolici
 • Neprimjetno prilagođavanje sjedećeg dijela i potpore za noge bez upotrebe dodatnih alata.
 • Kada podesite visinu sjedala i oslonca za noge, dubina se automatski podešava zahvaljujući jedinstvenom obliku noge.
 • Materijal na površini sjedala i oslonca za noge omogućuje dobru potporu za stopala i sprječava da dijete isklizne iz stolice.
 • Povišenje za noge pruža dvije razine potpore za noge i oslonac koji stimulira ravan sjedeći položaj.
 • Ergonomski dizajn koji djetetu omogućuje slobodu kretanja i ujedno pruža potporu za ruke i leđa.
 • Nomijev otvoreni dizajn omogućuje djetetu da se lakše ustane i privuče stolu, čime se potiče aktivno sjedenje.
 • Meke konture sprječavaju udarce.
 • Kotačići za zaštitu od naginjanja smanjuju opasnost od prevrtanja.
 • Stolica ima samo 4,9 kg. Lako se premješta i može se objesiti za stol.
 • Glatke površine lako se čiste vlažnom krpom.
 • Svi materijali mogu se reciklirati i ne sadržavaju štetne sastojke.

Besprijekorno podešavanje bez alata- otpusti, pomakni, učvrsti

Nomi se vrlo lako prilagođava kako bi odgovarao promjenjivim potrebama vašeg djeteta – od novorođenčeta do tinejdžera. Besprijekorno i bez alata.

Sjedalo i oslonac za noge možete podesiti okretanjem ručice, koja se lako otpušta i zateže rukom. To znači da možete brzo prilagoditi Nomi kako bi odgovaro promjenjivim potrebama vašeg djeteta – ili kako biste ga prilagodili djetetu koje vam je došlo u goste. Zavijeni oblik noge osigurava dodatnu sigurnost jer sprječava propadanje sjedala i oslonca za noge, u slučaju da zaboravite zategnuti ručicu.

Nomi treba prilagoditi visini vašeg djeteta i stola. Počnite tako da namjestite sjedalo tako da laktovi vašeg djeteta budu ravno na stolu; zatim podesite oslonac za noge tako da su bedra ravna, a stopala opuštena na osloncu za noge. Konstrukcija noge osigurava da je dubina sjedala i oslonca za noge uvijek ispravna.

Čvrsti oslonac za noge temelj je dobre pokretljivosti i zdravog motoričkog razvoja.

Nomi Baby se također podešava neprimjetno i bez alata, od gotovo horizontalnih pa sve do uspravnih položaja.

Sigurnost

Nomi je testiran i certificiran u vodećim laboratorijima za ispitivanja: TÜV (Njemačka), CATAS (Italija), Danski tehnološki institut i SGS (SAD).

 • Široko razmaknute noge pružaju vrhunsku stabilnost
 • Kotačići za zaštitu od naginjanja smanjuju opasnost od prevrtanja ako se dijete nogama odgurne od stola.
 • Ergonomski dizajn sjedećeg dijela i naslona za leđa djetetu omogućuje slobodu kretanja i ujedno pruža odličnu potporu
 • Zavijeni oblik srednje noge osigurava da sjedalo i oslonac za noge ostane na mjestu, čak i ako zaboravite zategnuti ručice za podešavanje
 • Nomi Mini je odobren prema najnovijim EN standardima

 

Test i održivost

Nomi je testiran u skladu s najnovijim međunarodnim sigurnosnim standardima *. Drvo je u skladu s međunarodnim FSC standardima, dok su plastični dijelovi izrađeni od plastike koja se može reciklirati (polipropilen) bez parabena i ftalata. Jastuci su testirani i odobreni od strane Oeko-Tex® standarda100 (ID 1876-272 DTI) – vodećeg svjetskog standarda za certifikaciju zdravlja za tekstil. Nijedan naš materijal ne oslobađa štetne tvari.

* EN standardi su europske norme sigurnosti. Oni uključuju ispitivanje trajnosti, funkcije i stabilnosti. Stabilnost Nomija je testirana, čak i uz dodatak pritiska na ekstremitete stolice. Također je potvrđeno da nema rupa ili praznina u kojima bi dijete moglo zaglaviti. Najnovija norma iz 2012. posebno je usredotočena na ograničenje i dizajn rupa i otvora. Trajnost i težina također su ispitani. Nomi je također odobren za odrasle testom trajnosti koji odgovara upotrebi od 10 godina.

*Nomi Highchair EN14988:2017, EN71-3, ZEK 01.4, EN 12520:2010
Nomi Baby EN12790:2009

Odrastanje- aktivnost je važna

Spreman za odrastanje

Motorika vašeg djeteta stalno se razvija – rezultat je porast kompetencije, potreba i neovisnosti. Nomi pruža podršku za svaku fazu razvoja vašeg djeteta – od novorođenčeta do tinejdžera.

Peter Opsvik već 40 godina projektira stolice za djecu. Nomijev dizajn temelji se na Peterovoj filozofiji da djeca trebaju sigurnu i stabilnu platformu uz koju mogu ostati aktivna i dok sjede. Oslonac za noge, podrška za leđa i sjedište Nomi dječje visoke stolice pružaju podršku na nekoliko različitih pozicija, što djetetu omogućava aktivno sjedenje bez ograničenja pokretljivosti, što potiče bolji razvoj djeteta.

0-6 mjeseci – uključite bebu u aktivnosti za vašim obiteljskim stolom

Tijekom prvih mjeseci života djeteta, bebini mišići nisu dovoljno jaki da bi podržali uspravno sjedenje. Svakako se preporučuje da beba što više vremena provodi ležeći na ravnoj podlozi uz mogućnost neometanog kretanja. Nomi Baby je savršen izbor kada trebate pomoć u bebinim prvim danima. Novorođenče leži sigurno, udobno i ravno te nadohvat ruku u svakom trenutku, a opet dalje od kućnih ljubimaca, prašine ili hladnog poda.

Idi na Nomi Mini >> 

6- 24 mjeseca. Vaše dijete želi sjediti

Kada je vaše dijete staro 6-9 mjeseci, polako dolazi vrijeme da sjedi bez pomoći. U ovoj se fazi vaše dijete vjerojatno već postavlja iz potrbušnog položaja u puzeći stav, zatim i samostalno posjeda. Sada je vrijeme da zamijenite Nomi Baby sjedećim dijelom, potporom za noge i leđa te Nomi Mini ogradicom. Nomi Mini će pružiti podršku i slobodu kretanja – što je najbolji temelj za razvoj motoričkih vještina vašeg djeteta.

Idi na Nomi Mini >> 

Od 2 godine – vaše dijete i dalje napreduje

U trenutku kada vaše dijete pokušava samo ući u stolicu ili izaći iz nje, vrijeme je da uklonite Nomi Mini ogradicu. U početku svakako pomognite svom djetetu prilikom tih aktivnosti, a ono će ubrzo samo savladavati te aktivnosti i bez vaše pomoći. Nomi visoka stolica dizajnirana je kako bi potaknula kretanje i osigurala sigurnu potporu u različitim položajima. Kretanje jača motoričke sposobnosti i sposobnost učenja vašeg djeteta – i sprečava pasivne navike sjedenja u budućnosti.

Idi na Nomi visoku dječju stolicu >>

za djecu i ostale koje ne žele mirno sjediti

Nomi je namijenjen djeci, ali također je i udoban i lagan stolac za odrasle koji vole biti aktivni. Nomi prati vaše dijete prilikom njegova odrastanja – primjerice kao stolica uz radni stol.

Visoka dječja stolica koju vole i odrasli

Nomi je izvrstan pomagač i roditeljima. Ova lagana stolica teži samo 5 kg, što je čini vrlo laganom za premiještanje po kući. Stolica na donjoj strani sjedećeg dijela ima gumene capice koje vam omogućuju da je podignete na rub stola i očistite ispod nje, a da pri tom ne oštetite površinu stola. Uza sve ostale prednosti, važno je napomenuti i to da se Nomi vrlo lako čisti vlažnom krpom.

Peter Opsvik

Peter Opsvik sa svojim unucima često provodi vrijeme u igri na podu, što im pruža mnogo prostora za igru i kretanje. Takav koncept vidimo i u dizajnu njegovih stolica. Desetljećima su njegove stolice inspirirale ljude širom svijeta, djecu i odrasle, da se kreću i ostanu aktivni dok sjede. Peter Opsvik je uvjeren da ljudi trebaju mogućnost da promijene svoje pozicije i budu aktivni dok sjede. To je ista filozofija koja podupire Nomijev dizajn.

NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

2014. godine Nomi je nagrađen međunarodno priznatom nagradom za dizajn “Red Dot Award: Best of the Best”. Osvrti ocjenjivačke komisije:

»U svijetu dječjeg namještaja Nomi je iznimka. Jednostavnost i estetska privlačnost ove visoke dječje stolice su impresivne. Pokazuje potpuno novu uporabu forme, neuobičajenog oblika. Na temelju dobro osmišljenog funkcionalnog koncepta, ova stolica se lako prilagođava i raste zajedno s djecom. Osim fleksibilnosti, ona također nudi i visoku razinu sigurnosti. «

PETER OPSVIK

Peter Opsvik dizajnirao je Nomi- i mnoge druge stolice koje su postale klasik i koriste se diljem svijeta u uredima, dnevnim sobama i dječjim vrtićima. Za svoja rješenja u sjedenju za odrasle i djecu, tijekom prošlog stoljeća primio je mnoge nordijske i međunarodne nagrade. U svom dizajnu Peter najviše razmišlja o načinu na koji ljudi sjede. Njegov cjelokupni rad temelji se na njegovoj „filozofiji aktivnog sjedenja“ i „beskompromisnom“ pristupu funkcionalnosti koji poštuju i naše tijelo i naš globalni okoliš.

Odrasli trebaju stolice koje se kreću kako bi potaknule kretanje i različite položaje sjedenja. S druge strane, djeci su potrebne sigurne i stabilne stolice. Peter Opsvik uspoređuje djecu s gumenim lopticama – gumena se loptica bolje odbija od čvrstih temelja.

Nomi koncept rezultat je rada sa dječjim stolicama, koji traje više od 40 godina. Peter Opsvik je dizajnirao Nomi iz uvjerenja da djeci treba stabilna platforma koja će im omogućiti kretanje- platforma koja inspirira mnogo različitih položaja, tako da dijete sjedi aktivno i i lako mijenja položaje sjedenja.

Peter Opsvik (1939.) diplomirao je kao industrijski dizajner u Nacionalnoj akademiji za umjetnost u Bergenu i Statens Håndverks- og Kunstindustriskole u Norveškoj. Od 1970. radi kao slobodni dizajner u Oslu.

Kao proizvođač namještaja, vrlo je osvješten prema našoj planeti. Njegovi proizvodi razvijeni su uz puno ljubavi i poštovanja prema svijetu koji nas okružuje. Vrlo mu je važno da za sobom ostavimo što je manje moguće štete na okoliš. Opsvik je također i jedan od suosnivača “Dizajna bez granica”- organizacije usmjerene ka upotrebi dizajnerskih vještina u pronalasku novih rješenja u zemljama u razvoju, kao i u kriznim područjima svijeta.

Pročitajte više o Peteru Opsviku >>

Neodoljive nove boje Nomija i tkanina

Predstavljamo 3 nove Nomi boje- Tamno sivu, Tamno narančastu i Tamno plavu

Naša nagrađivana Nomi stolica, sada je dostupna u 10 različitih boja, od klasičnih do suvremenih.

S 40 različitih konfiguracija koje možete izabrati, možete imati pravu kombinaciju boja i drveta koja se uklapa u vaš dom.

Nome premium tkanine

Želite li dodatno ugoditi vašem djetetu, za vas smo pripremili i dvije nove premium tkanine, Chambray i Denim. Obje tkanine su dvostrane, od kojih jedna strana dolazi u uzorku modernih prugica. Nomi Baby premium madrac dolazi s ušivenim ramenim jastučićima, koja ga čini još udobnijim vašoj bebi.

Dostupno za kupnju kod najbližeg Nomi trgovca