Nazovite nas: +385 (0)1 4822132

Radnička cesta 34a, Zagreb

Pon - pet: 08:00 - 16:00

Top
m

Nomi dječja stolica

Korisnički vodič

VAŽNO! PROČITAJTE PAŽLJIVO I

SAČUVAJTE ZA KASNIJU UPOTREBU

 

Zahvaljujemo vam na kupovini nove Nomi stolice. S Nomijem ste spremni svojem djetetu pružiti siguran početak boravka za stolom. Kao prvo pažljivo pročitajte ovaj korisnički vodič. Nomi se može nabaviti s dodatkom Nomi Baby, jastucima, sigurnosnom ogradicom, pojasevima i pladnjem.

Sastavljanje dječje stolice

Najprije montirajte noge prema uputama u korisničkom vodiču (sl. 1, str. 33). Stolicu sastavite pomoću isporučenih imbus ključeva na ravnoj površini. Imbus ključevi spremljeni su ispod oslonca za noge. Zatim montirajte naslon za leđa, sjedalo i oslonac za noge prema uputama korisničkom vodiču (sl. 1, str. 33). Važno! Uvijek koristite vijke s premazom TufLok®  isporučene uz Nomi (TufLok® omogućuje čvršće prianjanje i vijci se ne moraju tako često pritezati). Ti se vijci nešto teže pritežu i pri montiranju nogu morate upotrijebiti oba imbus ključa. Manjim ključem držite vijak sa suprotne strane i pritežite većim ključem. Video za montažu možete pronaći na www.evomove.com.

Podešavanje sjedala i oslonca za noge

Sjedalo i oslonac za noge podesite otpuštanjem i pritezanjem okretnog gumba. Najprije podesite visinu sjedala. Visina sjedala ispravna je kada dijete sjedi na stolici s rukama uz tijelo i laktovima u razini površine stola (sl. 2A, str. 34). Dubina sjedala automatski se podešava prema djetetu. Oslonac za noge na ispravnoj je visini kada su djetetu noge savijene pod kutom od 90°, a stopala stoje ravno na ploči za noge (sl. 2B, str. 34). Sjedalo i oslonac za noge uvijek podesite prema visini djeteta. Visinu stalno podešavajte prema uzrastu djeteta.

Pričvršćivanje sigurnosne ogradice

Sigurnosna ogradica koristi se samo kada je sjedalo na najvišem položaju. Za pričvršćivanje i skidanje ogradice nije potreban alat. Sigurnosnu ogradicu najprije pričvrstite u udubljenje s donje strane sjedala. Zatim je preklopite prema gore i zataknite (tako da se čuje klik) u naslon za leđa (sl. 3 i 4, str. 34). Provjerite je li ogradica pravilno pričvršćena i da se ne može izvući.

Čišćenje i održavanje

Stolica se može čistiti vlažnom krpom i blagim deterdžentom. Hrana intenzivnih boja (kao što su curry i kečap) mogu promijeniti boju plastike. Crne pruge mogu se ukloniti bijelom gumicom za brisanje. Napominjemo da boja s vremenom može izblijedjeti ako je stolica izložena izravnom sunčevu svjetlu.

Pažljiva izrada

Dijelove izrađene od polipropilena testirala je FIRA, a drveni dijelovi udovoljavaju FSC standardima. Tkanine su sukladne Oeko-Tex Standardu 100.

Sigurnost

Nomi dječja stolica ispunjava sve zahtjeve europskih sigurnosnih standarda EN 14988:2017, EN 12520:2010 i ASTM F404:2016.

Jamstvo

Za sve drvene, plastične i metalne dijelove pruža se dvogodišnje jamstvo. Jamstvom su pokrivena oštećenja materijala i konstrukcijski nedostaci. Jamstvom nisu pokrivena oštećenja nastala uobičajenim trošenjem, nepravilnom upotrebom proizvoda, izmjenama proizvoda nakon kupnje i upotrebom dodataka koje nije odobrila i ne prodaje tvrtka Evomove A/S. Jamstvo se ne primjenjuje u slučaju nepridržavanja uputa za montažu, upotrebu i održavanje isporučenih s proizvodom.

 

UPOZORENJE!

 • Nikad ne ostavljajte dijete bez nadzora.
 • Opasnost od pada: ne dopustite djetetu da se penje na proizvod.
 • Nemojte koristiti proizvod ako svi dijelovi nisu ispravno namješteni i podešeni.
 • Pazite da proizvod ne bude u blizini otvorenog plamena ili drugih snažnih izvora topline.
 • Pazite na rizik od prevrtanja kada se dijete odgurne nogama od stola ili drugih objekata.
 • Nemojte koristiti stolicu prije nego što dijete može uspravno sjediti.
 • Nemojte koristiti stolicu ako svi dijelovi nisu ispravno montirani i podešeni. Prije postavljanja djeteta u stolicu provjerite jesu li svi dijelovi pravilno pričvršćeni. Prije upotrebe stolice provjerite je li sigurnosna ogradica pravilno montirana.
 • Nemojte koristiti stolicu ako je bilo koji dio oštećen ili nedostaje.
 • Ne postavljajte stolicu u blizinu otvorenog plamena ili drugih snažnih izvora topline kao što su električne ili plinske grijalice radi sprječavanja opasnosti od požara.
 • Stolicu uvijek postavite na ravnu stabilnu površinu i provjerite ima li dovoljno prostora za pomicanje unatrag.
 • Ne dozvolite da se dijete igra u blizini stolice ako nije postavljena na prethodno opisani način.
 • Pazite da u blizini stolice nema malih dijelova, otrovnih tvari, vrućih predmeta ili električnih uređaja gdje bi ih dijete moglo dohvatiti kako biste spriječili gušenje, trovanje ili druge ozljede.
 • Za dva do tri tjedna nakon sastavljanja stolice ponovo pritegnite sve vijke i redovito provjeravajte pritegnutost.
 • Nemojte koristiti dodatke ili rezervne dijelove koji nisu izrađeni za Nomi dječju stolicu jer to može ugroziti sigurnost djeteta.