Nazovite nas: +385 (0)1 4822132

Radnička cesta 34a, Zagreb

Pon - pet: 08:00 - 16:00

Top
m

Nomi

Sjećate li se svojih prvih dana u školskim klupama? Među brojnim stvarima na koje smo se morali naviknuti bile su i tvrde školske klupa koje su nas prikovale za sebe punih 45 minuta koliko bi trajao školski sat. Danas, nekoliko godina kasnije (nećemo imenovati koliko točno) promatrate svoje dijete za blagovaonskim stolom ili radnim stolom…

Homo Sapiens evoluirao je u homo sedens

U prošlosti je ljudska vrsta provela 99% svog vremena živeći aktivno i kretajući se, što se promijenilo?

Tehnološki napredak rezultirao je promjenama u načinu života pa samim time i sjedenjem; tipkovnica, miš i zaslon zahtijevaju aktivnost prstiju, očiju i mozga dok ostatak tijela je u stand by opciji Promjena načina života uzrokuje da više vremena provodimo sjedeći. Međutim, koliko god da ga prakticiramo, mnogi od nas ne znaju što je pravilno sjedenje tj. kako postići optimalnu udobnost prilikom nje.

Aktivno sjedenje – što je to?

Djeca, ali i odrasli se kreću dok sjede – zato je važno imati stolac koji to omogućava i podržava.

Nomi dizajn utemeljen je na filozofiji koja kaže da djeca trebaju sigurnu i stabilnu platformu na kojoj se mogu kretati dok sjede. Nomi čine platforma za noge zajedno s naslonom za leđa i sjedećim dijelom, a one omogućavaju pregršt različitih pozicija. Aktivno sjedenje pozitivno djeluje na razvoj djeteta kako psihički tako i fizički. Motoričke sposobnosti djeteta se stalno razvijaju, a Nomi prati taj razvoj jer se savršeno prilagođava svakoj etapi razvoja u kojoj se nalazi dijete – to se ujedno zove i Nomi koncept.

Novi milenij, novi koncept sjedenja

Peter Opsvik dizajnirao je sedamdesetih već dobro poznatu dječju hranilicu Tripp Trapp koja je i danas popularna među brojnim roditeljima. Četrdesetak godina kasnije, s rođenjem njegova unuka, Peter je dizajnirao Nomi.

Nomi je nastao iz ambicije da se stvori najbolje moguće rješenje za sjedenje od novorođenačke dobi do puberteta (pa i kasnije). To je stolac koji se lako i bez korištenja alata prilagođava ovisno o onome tko sjedina njemu. Mekane, prirodne strukture ugodne su oku dok u isto vrijeme pozivaju dijete na aktivno sjedenje dok mijenja različite pozicije sjedenja.

Udoban za sjediti, ugodan za gledati

Nije tajna da roditelji danas žele sve – sigurnost, funkcionalnost, ali i izgled. Moderni domovi zahtijevaju i moderna rješenja – Nomi je zato idealan odabir za roditelje koji vole moderan i minimalistički dizajn.

Dovoljno je da odaberete bazu i kombinirate je s nekom od željenih boja sjedećeg dijela!