Nazovite nas: +385 (0)1 4822132

Radnička cesta 34a, Zagreb

Pon - pet: 08:00 - 16:00

Top
m

Nomi Baby

Korisnički vodič

VAŽNO! PAŽLJIVO PROČITAJTE I SLIJEDITE UPUTE TE IH SAČUVAJTE ZA KASNIJU UPOTREBU

 

Zahvaljujemo vam na kupnji nove ležaljke Nomi Baby posebno osmišljene za dojenčad. Nomi Baby odobren je za djecu do 9 kg.

 

Sastavljanje Nomi Babyja

Najprije montirajte dvije donje noge stolice prema uputama u korisničkom vodiču (sl. 1, str. 29) (kada dijete bude moglo samostalno sjediti, umjesto Nomi Babyja montirajte sjedalo, naslon za leđa i oslonac za noge). Stolicu sastavite pomoću isporučenih imbus ključeva na ravnoj površini. Imbus ključevi nalaze se ispod oslonca za noge. Zatim montirajte Nomi Baby na glavnu nogu kako je prikazano na slici (sl. 1, str. 29). Važno! Uvijek koristite vijke s premazom TufLok® isporučene uz Nomi (TufLok® omogućuje čvršće prianjanje i vijci se ne moraju tako često pritezati). Ti se vijci nešto teže pritežu i pri montiranju nogu morate upotrijebiti oba imbus ključa. Jednim ključem držite vijak sa suprotne strane i pritežite drugim ključem. Možete pogledati i video za montažu na www.evomove.com.

 

Podešavanje Nomi Babyja

Otpuštanjem i pritezanjem okretnog gumba s donje strane možete glatko podešavati Nomi Baby iz gotovo vodoravnog u uspravnije položaje, ovisno o trenutnoj potrebi.

 

Sigurnosni pojasevi

Sigurnosni pojasevi mogu se koristiti s uporištem na 3 ili 5 točaka. Dok je dijete još jako malo, rameni pojasevi mogu se ukloniti (sl. 4c, str. 30) ili sakriti ispod madraca. Upotreba ramenih pojaseva preporučuje se od trenutka kada dijete počne podizati gornji dio tijela. Sigurnosni pojasevi mogu se potpuno skinuti i oprati (sl. 3, str. 30).

 

Postavljanje i pranje tkanina i sigurnosnih pojaseva

Postavite madrac i pojaseve na bazu ležaljke da biste ih montirali (sl. 2, str. 30). Trake pojaseva provucite kroz madrac i bazu te ih pričvrstite na 5 mjesta na okviru (sl. 3a-d, str. 30). To ćete lakše napraviti ako završetke pojaseva provučete postrance kroz otvore na okviru (sl. 3a+b, str. 30). Sasvim izvucite završetke pojaseva i provjerite jesu li pojasevi pravilno namješteni. Zatim prevucite madrac preko ruba i zategnite vezicu pomoću zatezača te napravite čvor (sl. 4A+B, str. 30). Madrac se može koristiti s obje strane i prati. Prilikom pranja madraca razdvojite pojaseve na pet dijelova, izvucite ramene i bočne trake kroz madrac i iz okvira uklonite samo međunožnu traku. Baza se također može skinuti i oprati. Uklonite pojaseve tako da ih postrance izvučete iz otvora na okviru. Otpustite čičak na nožnom dijelu baze i skinite jednu po jednu stranu izvlačenjem plastičnih traka iz utora. Da biste ponovo postavili bazu, vratite plastične trake u utore s jedne pa s druge strane. Čvrsto povucite s donje strane i ponovo pričvrstite čičak. Zatim ponovo postavite madrac i pojaseve. Bazu nemojte sušiti u sušilici.

 

Čišćenje i održavanje

Stolica se čisti vlažnom mekom krpom i standardnim blagim deterdžentom, primjerice za pranje posuđa. Za čišćenje stolice nemojte koristiti snažne deterdžente ili otapala. Hrana koja ostavlja otporne mrlje (kao što su curry i kečap) mogu promijeniti boju plastike. Crne pruge mogu se ukloniti bijelom gumicom za brisanje. Napominjemo da boje na stolici s vremenom mogu izblijedjeti ako je stolica izložena izravnom sunčevu svjetlu.

 

Pažljiva izrada

Dijelove izrađene od polipropilena testirala je FIRA, a drveni dijelovi udovoljavaju FSC standardu. Tkanine su sukladne Oeko-Tex® Standardu 100.

 

Sigurnost

Nomi Baby ispunjava sve zahtjeve europskih sigurnosnih standarda EN 14988- 1/2:2006+A1:2012 i EN 12790:2009.

 

JAMSTVO I PRITUŽBE

Za sve drvene, plastične i metalne dijelove pruža se dvogodišnje jamstvo. Jamstvom su pokrivena oštećenja materijala i konstrukcijski nedostaci. Jamstvom nisu pokrivena oštećenja nastala uobičajenim trošenjem, nepravilnom upotrebom proizvoda, izmjenama proizvoda nakon kupnje i upotrebom dodataka koje nije odobrila i ne prodaje tvrtka Evomove A/S. Jamstvo se ne primjenjuje u slučaju nepridržavanja uputa za montažu, upotrebu i održavanje isporučenih s proizvodom.

 

UPOZORENJE!

 • Dijete uvijek mora biti pod nadzorom i u neposrednoj blizini.
 • Nomi Baby smije se koristiti samo ako je pričvršćen na stolicu prema uputama.
 • Dijete ne smije biti teže od 9 kg.
 • Nomi Baby nije predviđen da dijete u njemu leži dulje vrijeme niti je namijenjen kao zamjena za krevet ili kolijevku.
 • Ležaljka nije predviđena za dulja razdoblja spavanja.
 • Uvijek koristite sustav pojaseva dok dijete leži u Nomi Babyju.
 • Prestanite koristiti Nomi Baby kada dijete bude moglo samostalno sjediti.
 • Prije postavljanja djeteta u Nomi Baby provjerite jesu li svi dijelovi pravilno pričvršćeni.
 • Ne postavljajte Nomi Baby u blizinu otvorenog plamena ili drugih snažnih izvora topline kao što su električne ili plinske grijalice radi sprječavanja opasnosti od požara.
 • Nemojte koristiti Nomi Baby ako je bilo koji dio oštećen ili nedostaje.
 • Nomi Baby uvijek postavite na ravnu i stabilnu površinu.
 • Nemojte dozvoliti djeci da se igraju u blizini Nomi Babyja ako nije u stabilnom položaju.
 • Pazite da u blizini Nomi Babyja nema malih dijelova, otrovnih tvari, vrućih predmeta ili električnih uređaja gdje bi ih dijete moglo dohvatiti kako biste spriječili gušenje, trovanje ili druge ozljede.
 • Za dva do tri tjedna nakon sastavljanja stolice ponovo pritegnite sve vijke i redovito provjeravajte pritegnutost.
 • Nemojte koristiti dodatke ili rezervne dijelove koji nisu izrađeni za Nomi Baby jer to može ugroziti sigurnost djeteta.